Правно известување

 

Целата содржина публикувана на www.plast-consult.com, е во сопственост на plast consult Ing.-Ges.mbH и може да биде употребена само во некомерцијални цели. Без дозвола на plast consult Ing.-Ges. mbH, не смее да се копира, размножува или дистрибуира на било кој начин. Компанијата plast consult Ing.-Ges. mbH не е одговорна за евентуалните проблеми при функционирањето на страната www.plast consult Ing.-Ges. mbH, можни неточности на информациите, како и за било каква штета која е резултата на неточните или некомплетни информации. plast consult Ing.-Ges. mbH, ги резервира правата за менување на содржината објавена на страната www.plast consult.com.

 

Ние ке ги употребиме Вашите информации исклучиво за известувања поврзани со Вашите активности. Вашите податоци нема да бидат јавно достапни. Ние ке ги заштитиме собраните лични податоци во согласност со ZVOP-1.

 

Web страната www.plast consult Ing.-Ges. mbH, користи колачиња кои нема да ги складираат Вашите лични податоци, туку се користат само за надгледување на Вашите активност за да се обезбеди подобро потрошувачко искуство. Со користење на страната, посетителите ја прифаќаат нивната употреба.

 

 

Колачиња

 

Web stranata www.plast consult Ing.-Ges. mbH, користи колачиња. Со колачињата, не Ве идентификуваме лично. Ги употребуваме само за подобрување на перформансот на страната. Со користење на страната, Вие се согласувате дa web страната www. plast consult Ing.-Ges. mbH, сетира колачиња на Вашиот уред.

 

Што се колачиња?

Колачиња се мал текст фајл, меморирана од посетената страна на Вашиот уред (компјутер,мобилен тел. таблет, итн.) со цел идентификација на уредот. Спасување на колачињата е под надзор на претражувачот.

 

Зошто на нашата web страна и требаат колачиња?

Главната цел на колачето е да му овозможи на веб-серверот да презентира персонализирани веб-страници на корисникот, што овозможува да имате повеќе персонализирано искуство при посета на веб-страницата и подобро да  се одговори на индивидуалните потреби на корисникот. Интеракцијата помеѓу корисникот и страната е побрза и полесна со помош на колачиња. Со нивна помош, веб-сајтот се сеќава на индивидуалните преференции и искуства, со што му помага на корисникот да заштеди време, додека прелистувањето на веб-страницата е поефективно и пријатно.

 

Зошто нашата web страна има потреба од колачиња?

Колачињата се важен начин за чување свежа и соодветна содржина која е во согласност со интересите и преференциите на секој поединечен корисник. Причините за употреба на колачиња произлегуваат од нивните особини (од кои едниот е зачувување на информации за статусот на одредена веб-страница), колачињата помагаат во извршувањето на разни онлајн услуги (онлајн продавници), помагаат да се соберат различни статистики, бидејќи само колачињата можат да ја следат фреквенцијата на посета на одредени веб-страници. Со помош на колачиња, менаџерот на страницата може да ја оцени ефективноста на дизајнот на неговата веб-страница, како и релевантноста на видот и бројот на реклами кои ги нуди на трети страни на неговата веб-страница.

 

Колачиња користени на www.plast-consult.com:

 

Имиња на колачиња Употреба Траење Компанија
_ga Регистрира единствен ID кој се користи за генерирање статистички податоци за тоа како посетителите ја употребува страната. 2 години Google
_gat Се користи од страна на Google Analytics за контрола на стапката на барања. Сесија Google
_gid Регистрира единствен ID кој се користи за генерирање статистички податоци за тоа како посетителите ја користат страната. Сесија Google

 

Google Analytics

 

Опис и опсег на процесирање податоци
Со веќе дадена Ваша согласност, веб страната користи Google Analytics, понудена од Google Inc.(“Google”). Употребата вклучува оперативен модул “Universal Analytics”. Тој овозможува доделување на податоци, сесии и интеракции меѓу повеќе уреди на псевдонимен ID корисник со што се анализираат активностите  на корисникот преку уредите. Google Analytics употребува колачиња.  Информациите генерирани од колачињата за Вашата употреба на оваа веб страна најчесто се пренесуваат на Google сервер во САД и таму се складираат.  За активирање на IP анонимност на оваа страна, Вашата IP адреса ќе биде скратена претходно од Google во рамките на членките на ЕУ или други договорни држави од Договорот со Европската Економска Заедница. Само во исклучителни случаи, полната IP адреса ке биде пратена на Google серверот во САД и тоа скратена. Ние истакнуваме дека на нашата веб страна Google Analytics е проширена од анонимизација обезбедува анонимна колекција на IP адреси. IP адресата обезбедена од Google Analytics како дел од Google Analytics нема да се спои со други податоци на Google. За повеќе информации за Услови за користење и за приватност, посетете ја
https://www.google.com/analytics/terms/en.html или https://policies.google.com/.

 

Правна основа за обработка на податоци
Правната основа за користење на Google Analytics е вашата согласност во согласност со член 6 став 1 алинеја 1 алинеја GDPR.

 

Цел на обработка на податоци
Во име на операторот на оваа веб-страница, Google ќе ги користи овие информации за да ја процени вашата употреба на веб-страницата, да собира извештаи за активност на веб-страница и да обезбедува други услуги поврзани со активноста на веб-страницата и користењето на интернет до операторот на веб-страницата.

 

Времетраење на чување
Податоците, испратени од нас и поврзани со колачиња, кориснички ID-и (на пр., Корисничко име) или рекламни ID-и ќе бидат автоматски избришани по 14 месеци. Бришењето на податоци чиј период на задржување е достигнат автоматски се врши еднаш месечно.

 

Опозиција и можност за отстранување
Можете да ја откажете вашата согласност во секое време со иден ефект со спречување на складирање на колачиња со соодветно поставување на софтверот на прелистувачот; сепак, имајте на ум дека ако го направите ова, можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики на оваа веб-страница во највисока можна мера.
Вие исто така може да спречите собирање на информации генерирани од колачиња и информации поврзани со веб-страниците (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) на Google и обработка на таквите податоци од страна на Google преку преземање и инсталирање на додаток на прелистувачот browser add-on. Откажувањето на колачиња го спречува собирањетона вашите податоци кога ќе ја посетите оваа веб-страница. За да спречите следење на Universal Analytics низ уреди, мора да се откажете од сите системи што ги користите. Ако кликнете овде, ќе се постави колачето за откажување: Disable Google Analytics.
Алтернативно, можете да ја одземете вашата согласност директно тука. Ова го спречува вчитувањето на Google Analytics на оваа веб-страница.

 

Приматели/категории примачи
Примачот на собраните податоци е Google.

 

Пренос во трети земји
Личните податоци ќе бидат пренесени во рамките на ЕУ-САД за заштита на приватноста врз основа на одлуката за адекватноста на Европската комисија во САД. Сертификатот е достапен тука.