ПРОИЗВОДИ

 

 • Навлаки/омотувачи за ваљаци/цилиндри
 • Hot Melt системи
 • Емулзија за чистење

Bobotex

 

Ние можеме да понудиме цела палета навлаки/омотувачи за ваљаци за индустријата за текстил,фолија и хартија, како и за графичката индустрија.

 

Нашите услуги покриваат цел ланец од анализи на презентиран проблем преку консултации, процеси, развој на материјали, до производство и испорака согласно барањата на клиентите.

 

Палетата на производи ги вклучува следните материјали:

 • плута,
 • природна гума,
 • синтетски каучук,
 • КМС (синтетски каучук о модифициран каучуков кополимер),
 • Плиш,
 • Пена,
 • ПВЦ,
 • Силикон,
 • Полиуретан,
 • Специјални производи.

 

PDF брошура

HIP-MITSU

 

Италијанската  компанија HIP-MITSU е една од најквалификуваните производители на машини за hot melt лепење и каландерски машини за премази, системи и опрема за hot melt лепила.

 

Модуларните солуции одговараат на апликации од 0,3 до 6000мм ширина на ослојување (премачкување), за сите брзини и тежини на лепилата за премачкување.

 

Инсталирани се повеќе од 1900 машини во 38 земји и за различни индустрии, што му овозможи на Hip-Mitsu да собере огромно искуство ,кое се пренесува на клиентите преку нивните производи.

 

Hip-Mitsu нуди опрема, машини и turn-key линии за ослојување (премачкување) на материјали и ламинирање со hot melt лепила за:

 • нанос на лепила,
 • ламинирање со пена,
 • изработка на етикети,
 • повеќеслојна ламинација
 • ослојување и ламинирање на неткаен текстил,
 • ламинирање на фолии,
 • самолепливи ленти,
 • УВ наноси и ламинирање,
 • Ламинирање на мембрани,
 • Ламинирање на технички текстил,
 • Ламинирање и премази на материјали во плочи.

Палетата на производи уште вклучува:

 • Топилници и садови за топење,
 • Глави за нанос на hot melt  лепило,
 • Ламинатори за hot melt,
 • Автоматски пиштоли за нанесување црти и точки,
 • Автоматски пиштоли за нанесување во вид на спреј и спирали,
 • Календерски линии,
 • Turn-key линии за конвертирање со мали брзини, големи брзини,тесни ленти,
 • Надградба на постоечките turn-key линии.

 

Контактирајте не

cleabrasol

 

Емулзија за чистење машини, шнеки, калапи, во индустријата за пластика.

 

Главни предности на cleabrasol емулзијата се следните:

 • ефтино и економично
 • неоргански растворувачи,
 • можност за нанос на жешки површини,
 • за машини во процес на производство на пластика и текстил,
 • одстранување на остатоци од пластика пред промена на материјалите и бојата во екструдерот при обработка на термопластика и машини за бризгање,
 • чистење на машински делови и алати кои се употребуваат при преработка на термопластика (ваљаци за календер, ваљаци за желирање, ваљаци за греење...),
 • се употребува како средство за одстранување рѓа.

 

PDF брошура

ПРОШИРУВАЊЕ НА ПОРТФОЛИОТО

 

Константно бараме нови партнери, со кои би ја рашириле нашата палета на решенија и би помогнале на нашите партнери да дојдат до купувачи на теренот.
Ако Ви треба B2B партнер за земјите во екс Југославија, Ве молам да ни се обратите.Се радуваме на соработката со Вас.

 

Е-пошта